utorok 3. júna 2014

Hlavná jednotka Meteorologickej stanice ventus 155A

Hlavná jednotka je čierno sivá. Vkladajú sa do nej 3 tužkové batérie typu AA. Batérie slúžia ako náhradný zdroj energie. K stanici je totiž dodávaný sieťový adaptér s dostatočne dlhým káblom, ktorým je stanica vyživovaná väčšinu jej prevádzky.



Displej je rozdelený na 4. nerovnaké časti - okienka.
Vľavo hore sa nachádza okienko pre predpovedanie počasia na 12 až 24 hodín s úspešnosťou cca 75 %. Ďalej obsahuje údaje o tlaku, graf tlaku 6 hodín dozadu a tendenciu vývoja tlaku. Malou nevýhodou je, že tlak vzduchu sa aktualizuje raz za hodinu.

Vpravo hore sa nachádza druhé okienko, kde sú údaje zo všetkých 3 čidiel. A to teplota, vlhkosť, rosný bod a heat index. Samozrejme nie všetky naraz, ale užívateľ si môže vybrať jedno z čidiel alebo automatické prepínanie medzi čidlami.

Pod týmto okienkom sa nachádza malé obdĺžnikové okienko s presným DCF signálom hodín.

No a posledné okienko zaberá polovicu displeja v spodnej časti. V strede okienka sa nachádza kruhové pole v ktorom je šípka ukazujúca smer vetra. vľavo hore sa nachádza údaj o rýchlosti alebo nárazoch vetra a pod nimi pocitová teplota. Vpravo od kruhu je údaj o zrážkach + graf spadnutých zrážok za posledný týždeň, mesiac.

Vpravo od displeja je 12 tlačidiel, na vrchu jednotky je jedno na krátke podsvietenie dispeja v prípade, že nieje zapojená do siete. Na zadnej strane jednotky sa nachádza ďalších 6 tlačidiel ( väčšinou sú to tlačidla na zmenu meraných jednotiek a budík) Stanicu je možné postaviť na stôl, poličku atď alebo zavesiť na stenu.







Výdrž baterií je cca 148 dní














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára